Bijzondere kunst met een rauw randje...

Sinds kort zijn gift/art shop Apart & Zo in Grave en kunstenaar Bonnie Restro een samenwerking aangegaan. Inmiddels hangen twee werken van deze talentvolle kunstenaar in onze shop ter verkoop.

David Bowie is een doek van 60 cm. x 60 cm. en is een bijzondere mix van graffiti en acryl verf. Het werk kost 350 euro. Het tweede doek is geinspireerd op de tattoo wereld en is ook 60 cm. bij 60 cm. en kost 299 euro.

Over kunstenaar Bonnie Restro

Geboren in 1986 in de stad van Jheronimus Bosch is ‘Bonnie Restro’ (pseudoniem) al van kleins af aan onafscheidelijk geweest met materiaal om mee te tekenen. Waar andere kinderen buiten speelden, kon Bonnie Restro uren bezig zijn met één vel papier en een pen. Altijd waren het dieren, die vanuit de pen op het papier vloeiden. In al die jaren is er weinig veranderd, alleen de kwaliteit is naar een hoger niveau gegaan.

Een van de andere vele fascinaties en inspiratie van hem is de ‘tattoo-wereld’. Als gerespecteerd ontwerper/tekenaar van ‘American traditional tattoo’ is dit een van de facetten die schilderijen van Bonnie Restro herkenbaar maken. Geïnspireerd door werken van grote meesters uit de tattoo-scene als o.a. Sailor Jerry, Bert Grimm en Amund Dietzel zal je onmiskenbaar de dikke outlines terug zien. Bij toeval is de stift ingeruild voor graffiti-spuitbus en acryl verf. Dit is een succesvol huwelijk gebleken. Als jonge beginnende kunstenaar, in een wereld vol veelal oude rotten, voelt hij zich als een vis in het water. Een frisse wind, iets anders. Dat is het motto. Want: wat is kunst? Iets naschilderen is geen kunst, is zijn mening. Iets zodanig naschilderen, in een perspectief dat alleen jij ziet, maar dat het toch herkenbaar is voor de meute, dat is kunst. 

Anders, als in het gebruik van kleur en canvas. Iedereen schildert al op doek. Dus een werk van Bonnie Restro; op een doek zal je niet snel vinden. Houten platen, planken, motorkappen van auto’s en wc-deksels worden als canvas gebruikt. Koper, goud, chroom, neon en fluoriserende kleuren worden gebruikt op de gekste plekken. Waarom zou je een roos rood maken en de stengel en blaadjes groen? Omdat het zo hoort? Nee, kunst is niet gebruikelijk, dus worden kleuren net zo makkelijk omgedraaid. George Rodrigue dient hier als grote inspiratiebron voor. Hij kleurde ooit een hond met blauw in. De rest is geschiedenis...